Održano predavanje o bezbednosti dece u saobraćaju

|   Info
Organizator akcije bio je jagodinski Crveni krst, a pripadnici Saobraćajne policije u Jagodini razgovarali su sa mališanima i ujedno demonstrirali prelazak ulice
Foto: TV Kopernikus

 

Predavanje „Bezbednost dece u saobraćaju“, u organizaciji jagodinskog Crvenog krsta, održano je danas u Osnovnoj školi „Ljubiša Urošević“ u selu Ribare kod Jagodine.

Kako se treba ponašati na pešačkom prelazu, šta znače različite boje na semaforu i kako prepoznati policajca – samo su neke od tema koje su obrađivane tokom predavanja. Posle teoretskog dela, pripadnici saobraćajne policije u Jagodini, sa decom su obavili i praktičnu vežbu na improvizovanom pešačkom prelazu u holu škole. 

Jagodinski „Crveni krst“ u svom planu i programu ima različite humanitarne i edukativne aktivnosti namenjene deci svih starosnih dobi. Oni su istakli da su vrlo zadovoljni reakcijom dece kada je ova aktivnost u pitanju:

-Ovu akciju organizujemo svake godine i želimo prvacima da omogućimo da se što više i bolje upute kako da se ponašaju u saobraćaju, tako da mislimo da je to jedna od značajnijih tema kada su oni u pitanju. Pošto idu od kuće do škole, od škole do kuće, moraju da znaju kako da se snađu u saobraćaju, kada ne mogu roditelji da dođu po njih –rekao je između ostalog Nemanja Ratković, volonter Crvenog krsta u Jagodini.

Iz ove humanitarne ustanove istakli su da će i dalje sprovoditi aktivnosti poput ovih – a sve u cilju edukacije onih na kojima svet ostaje.

D.M.