Održano tradicionalno takmičenje u farbanju jaja za jagodinske osnovce

|   Info
Učenici mlađih razreda jagodinskih osnovnih škola farbali su jaja, a tri najlepša nagrađena su peharima. Takmičenje održano u parohijskom domu Crkve svetih arhangela Mihaila i Gavrila, u organizaciji Udruženja ratnih vojnih invalida u Jagodini
Foto: TV Kopernikus

 

U organizaciji Udruženja ratnih vojnih invalida u Jagodini, proteklog četvrtka, u parohijskom domu Crkve svetih arhangela Mihaila i Gavrila, održano je tradicionalno takmičenje jagodinskih osnovaca u farbanju jaja.

Iako su u tom trenutku bili na raspustu, đaci jagodinskih osnovnih škola su se rado odazvali ovom događaju, a prilikom farbanja vaskršnjih jaja, oni su pokazali izuzetnu maštovitost i kreativnost. Iz organizacije su istakli da je cilj ovog takmičenja najpre edukacija dece  na zanimljiv način, a takođe su izrazili i zadovoljstvo zbog održavanja dugogodišnje tradicije.

-Svake godine dođu veruočitelji i deca i sve se lepo sprovede, uz pomoć grada Jagodine, Crkve svetih arhangela Mihaila i Gavrila kao i Udruženja „Slatki osmeh“, koje nam uvek izađe u susret –rekao je Darko Milošević, sekretar Udruženja ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca u Jagodini.

Veroučitelji jagodinskih osnovnih škola su takođe prisustvovali ovom događaju. Oni su takođe istakli da kroz ovakve kreativne radionice deca najbolje uče o svojoj veri i tradiciji, a ujedno se i zabavljaju.

-Svaki narod ima neku svoju tradiciju, ali mislim da Srbi imaju najlepše tradicije. Sve što je vezano za tradiciju srpskog naroda mislim da je nešto lepo i treba decu da uključujemo u njih, jer to su naša pokolenja. Ona su naša budućnosti i ovo je nemerljivo iskustvo: za njih, ali i za sve nas –rekao je Stefan Vasiljević, veroučitelj u Osnovnoj školi „Rada Miljković“ u Jagodini.

Najlepša jaja na kraju su dobila i nagrade u vidu pehara. Prvo mesto pripalo je Željani Vasić, učenici Osnovne škole „Ljubiša Urošević“ u Ribaru, dok su se na drugom i trećem mestu našle Helena Marinković i Vasilija Marković, učenice Osnovne škole „Rada Miljković“ u Jagodini. Po završetku takmičenja, priređeno je i posluženje, a s obzirom na to da je takmičenje prošlo u veseloj i prijatnoj atmosferi, sasvim je sigurno da će svim mališanima koji su učestvovali ostati u lepom sećanju.

D.M.
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar