Otvorena Letnja scena Društva za kulturu "Kablovi" u Jagodini

|   Info
Tradicionalno, prve večeri nastupili su članovi DZK "Kablovi" koji su se publici predstavili sa 10 novih koreografija. Publika nastupe pozdravila burnim aplauzima
Foto: Kopernikus RTV Jagodina

Letnja scena Društva za kulturu „Kablovi“ počela je sa svojim tradicionalnim programom proteklog ponedeljka, 2. jula.

Ovo kulturno-umetničko društvo organizuje nastupe na svojoj sceni dvadeset dve godine zaredom, a po tradiciji, na otvaranju letnje scene nastupaju plesači Društva za kulturu „Kablovi“. Oliver Jovanovski, predsednik ovog KUD-a, rekao je da su se pomno pripremali za svečano otvaranje ovogodišnje Letnje scene:
-Po tradiciji, DZK „Kablovi“ nastupa na prvoj i poslednjoj večeri tokom trajanja „Letnje scene“. Svaki put se predstavljamo sa 10 koreografija. Neke od njih smo obnovili za ovu priliku, kao što su igre iz Negotina, Vranja, a dodali smo i nove koreografije. Na zatvaranju Letnje scene imaćemo još 10 novih koreografija –istakao je Jovanovski, koji je dodao da će program i ove godine biti međunarodnog karaktera, s obzirom na to da će se svojim igrama predstavljati i kulturno-umetnička društva iz drugih zemalja.

Program je tradicionalno privukao veliki broj građana, koja je uživala u igračkom umeću članova „Kablova“. Već sledećeg ponedeljka, 9. jula, na Letnjoj sceni će nastupiti KUD „Grigor Prličev“ iz Skoplja. Program svakog ponedeljka počinje u 20:30 minuta.
Dušan Miletić

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar