Petković: Dogovorom sačuvani mir i stabilnost

|   Info
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju i glavni pregovarač Beograda u dijalogu sa Prištinom Petar Petković izjavio je u sredu uveče da dogovor u Briselu znači da nema nikakve kaznene politike prema Srbima koji voze automobile sa KM tablicama i da od četvrtka neće biti kazni od 150 evra.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, Novosti

Ovim dogovorom od četvrtka od 8 časova nema nikakvih kazni od 150 evra, nema nikakve kaznene politike ni u svim ostalim fazama koje su bili deo odluke Aljbina Kurtija u vezi sa procesom preregistracije, rekao je Petković, prenele su Novosti

Šef evropske diplomatije Đozep Borelj saopštio je da su se pregovarači Srbije i Kosova dogovorili o merama kako bi se izbegla dalja eskalacija - Srbija će prestati da izdaje registarske tablice sa nazivima gradova Kosova, a Kosovo će obustaviti dalje radnje u vezi sa preregistracijom vozila

Petković je istakao da su dogovorom sačuvani mir i stabilnost i da ostaju KM tablice, koje su zakonske, koje izdaje Srbija.

"Biće u upotrebi i dalje. Jedino gde ćemo zastati, zastaćemo fizički sa izdavanjem potpuno novih KM tablica i to sve do trenutka dok se ne dogovorimo i ne pronađemo konačno rešenje po pitanju tablica, a i onako za poslednje tri godine se nisu izdavale", naveo je Petković.

On je najavio da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić o detaljima postignutog sporazuma govoriti u četvrtak posle sastanka sa članicom Predsedništva BiH Željkom Cvijanović i predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.