Plaćanje QR kodom

|   Infotehno
Narodna banka Srbije (NBS) podsetila je danas građane i privredu na prednosti plaćanja računa ili faktura skeniranjem NBS IPS QR koda, koje je NBS omogućila od februara 2020. godine.

 

Izvor: FoNet

Banke koje su unapredile svoje m-banking aplikacije i omogućile korisnicima mobilnog bankarstva da jednostavno i brzo izvrše plaćanje skeniranjem NBS IPS QR koda koji su pripremljeni na tim računima su Banka Intesa, Eurobank, AIK banka, Direktna banka, Banka Poštanska štedionica.

Plaćanje je omogućila i Komercijalna banka, Rajfajzen banka, OTP banka Srbija, Sberbank, NLB banka, Kredi agrikol banka Srbija, Erste banka i Mts banka.

U narednom periodu, pridružiće im se i ostale banke, a korisnici mogu veoma jednostavno u nekoliko koraka na mobilnom telefonu i bez prekucavanja podataka u m-banking aplikaciju da plate račune na kojima je odštampan NBS IPS QR kod.

Navedeni kod na svojim računima štampaju JKP Infostan tehnologije, Elektroprivreda Srbije, Telekom Srbija, Telenor, VIP mobile, JKP Informatika Novi Sad i sve veći broj javno komunalnih preduzeća lokalnih samouprava, podseća centralna banka.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar