Počinje Evropsko prvenstvo u vodenim sportovima u Beogradu

|   Život
Takmičari iz više od 40 zemalja nadmetaće se za odličja u četiri discipline na tri lokacije u Beogradu od 10. do 23. juna.
Foto: Pixabay

 

Evropsko prvenstvo u vodenim sportovima održaće se po prvi put u Beogradu od 10. do 23. juna. Takmičari iz više od 40 zemalja nadmetaće se za medalje u četiri discipline – plivanje, umetničko plivanje, skokovi u vodu i plivanje na otvorenim vodama – a evropski šampionat u Beogradu je ujedno i poslednja šansa za plivače da se domognu viza za Olimpijske igre u Parizu.

Program otvara takmičenje u umetničkom plivanju koje će se održati od 10. do 14. juna u SRC „25. maj – Milan Gale Muškatirović“, da bi dva dana kasnije, 12. juna, počelo i takmičenje u plivanju na otvorenim vodama. Ono će se sve do 15. juna održavati na najpopularnijem beogradskom letovalištu – Adi Ciganliji. Od 17. do 23. juna na programu će biti plivanje u SRC „25. maj – Milan Gale Muškatirović“, a u istom periodu će se u SC „Košutnjak“ organizovati takmičenje u skokovima u vodu.

Beograd će od 26. juna do 6. jula biti i domaćin Evropskog prvenstva u vodenim sportovima za masters kategoriju. Veterani vodenih sportova nadmetaće se u pomenutim disciplinama, s dodatkom takmičenja u vaterpolu, koje će se održati od 26. juna do 3. jula u SC Novi Beograd „11. аpril“. U tom istom periodu, veterani će se nadmetati u plivanju u SRC „25. maj – Milan Gale Muškatirović“.

Takmičenje u skokovima u vodu će se održati u SC „Košutnjak“ od 28. juna do 3. jula, dok je umetničko plivanje na programu od 29. juna do 3. jula u SRC „Tašmajdan“. Poslednja tri dana takmičenja (4-6. jul) rezervisana su za plivanje na otvorenim vodama na Adi Ciganliji.

Ukupno će biti više od 2.000 učesnika, a sportisti će odmeravati snage u devet disciplina na četiri lokacije. Oni će se boriti za zlatna, srebrna i bronzana odličja sa tradicionalnim srpskim motivima u domaćoj proizvodnji koja će biti dodeljivana najuspešnijima tokom čak 73 ceremonije, najavljuju organizatori.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar