Potpisan ugovor o asfaltiranju u Dragovu kod Rekovca u vrednosti od 3,9 miliona dinara

|   Info
Završetak radova se očekuje na jesen, kada će se početi i asfaltiranjem u ostalim selima, za šta je opština Rekovac od Ministarstva građevinarstva dobila 165 miliona dinara
Foto: TV Kopernikus

 

Ministar bez portfelja za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek potpisao je ugovor sa predsednikom opštine Rekovac Aleksandrom Đorđevićem o dodeli finansijskih sredstava u vrednosti od 3,9 miliona dinara za rekonstrukciju puta u Dragovu. 

Posle potpisivanja ugovora ministar Đerlek izjavio je za medije da će rekonstrukcija ovog puta znatno unaprediti kvalitet života meštana ovog sela.

-Ovaj put je veoma važan zato što se povezuje sa ostalim lokalnim i državnim putevima, ali on je posebno važan jer je to putni pravac za manastir Kalenić, za stari grad Županjevac, putni pravac ka ostalim urbanističkim centrima kao što su Kragujevac, Kruševac i Jagodina, ali isto tako se povezuje sa veštačkim jezerom, kupalištem gde dolazi veliki broj ljudi, naročito tokom letnje sezone. Želimo da pokažemo da smo uz naše građane da bi oni bolje i kvalitetnije živeli, ostajali na svojim ognjištima i u našoj zemlji, što je svakako nama priroretni zadatak –rekao je Đerlek.

Selo Dragovo udaljeno je od centra opštine Rekovac 15 kilometara i trenutno u njemu živi oko 700 stanovnika. Predsednik Đorđević zahvalio se ministru Đerleku na poseti i odobrenim sredstvima za rekonstrukciju puta u ovom selu.

-Ono što je za nas veoma bitno jeste da će ovaj put veoma značiti ljudima iz Dragova. To je jedna deonica od blizu 500 metara, koja je bila u zaista lošem stanju, a sada će ta deonica dobiti asfaltni sloj. Naši ljudi će imati bolje uslove za život. Veliki broj stanovnika živi u tom selu. Ovo je samo jedan dokaz da Vlada Republike Srbije i resorno ministarstvo rade odlične stvari, ne samo za velike gradove i velike opštine, već i za male opštine poput naše. Ovakav vid pomoći opštinama poput Rekovca znači, jer mi imamo ograničen budžet –rekao je Đorđević.

Ministar je tom prilikom posetio selo Dragovo i razgovarao sa meštanima, a završetak radova na rekonstrukciji ovog puta očekuje se za par meseci. Predsednik opštine Rekovac dodao je još i da je opština dobila od Ministarstva građevinarstva 165 miliona dinara za asfaltiranja u mnogim selima, te i da im po tom pitanju predstoji radna jesen.

D.M.
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar