Izvor: Kurir
Tokom zimskog perioda kada se manje krećemo i više jedemo naš imunitet slabi i postaje manje otporan na spoljne faktore.
Sastojci:
1 čen belog luka
2 kašike meda
2 kašike sveže narendanog đumbira
½ kašike mlevene čili paprike
½ kašike cimeta
1 dl sveže ceđenog soka limuna
Priprema:
Iscedite limun i u njega dodajte sitno naseckani beli luk, đumbir, čili papričicu i cimet.
Sve sastojke dobro promešajte i na kraju dodajte med kako biste dobili gustu smesu.
Sve to prebacite u staklenu posudu s poklopcem i dobro zatvorite, te ostavite na sobnoj temperaturi oko tri sata.
Nakon toga, sirup čuvajte u frižideru.
Savet:
Kašiku sirupa uzimajte jednom dnevno, najbolje ujutro na prazan želudac kako biste ojačali imunitet.
Ako imate virus ili prehladu, dozu sirupa utrostručite, te tri puta dnevno pre obroka uzmite po jednu kašiku.
Komentari (0)
Ne postoji komentar!