Promocija knjige Branislava Stojanova u Jagodini: Veterinar u književnoj avanturi

|   Info
O autoru i knjizi govorile su Milica Milovanović i Jasmina Đorđević, a čitani su i odlomci. Promocija je privukla veliku pažnju javnosti
Foto: TV Kopernikus

 

Branislav Stojanov, rodom iz Jagodine, a koji živi i radi kao veterinar u Dubaiju, promovisao je svoj književni prvenac „Ja bih gusti“ proteklog četvrtka u holu jagodinske gimnazije.

Stojanov je rođen 1974. godine u Jagodini, gde je završio gimnaziju. Na Veterinarskom fakultetu u Beogradu diplomirao je 2001. godine, a u struci je radio širom naše zemlje. Poslednjih sedam godina živi i radi u Dubaiju, a svojom prvom knjigom, svojevrsnom autobiografijom, autor je ljubiteljima lepe pisane reči želeo da predstavi svoj razvojni put.

-U uvodnom delu knjige pišem o svom studiranju, onako na jedan neobavezan način. Kasnije pišem o svom iskustvu i intervencijama koje sam proživljavao i koje sam imao u Novom Sadu i Dubaiju, gde sada živim. U njoj ima dosta anegdota, suludih, ali i tužnih priča. Baš kao što život sam nudi i pruža. Bilo je emotivno raditi na knjizi. Doživeo sam neku vrstu „pražnjenja“. Prenosio sam na papir sve ono što sam osećao i nadam se da će to publika prepoznati. Ovo je stvarno jedan pokušaj da prikažem široj javnosti šta mi zaista proživljavamo –rekao je Stojanov, koji je ujedno istakao da mu je veoma drago što se vratio u svoju srednju školu, ovaj put zbog promocije svoje knjige. 

Tokom promocije u jagodinskoj gimnaziji, o autoru je govorila Jasmina Đorđević, dok je o njegovom stilu pisanja i samoj knjizi prisutnima govorila profesorka srpskog jezika i književnosti Milica Milovanović, koja je, pred brojnom publikom, ujedno čitala i odlomke. Stojanov je istakao da ga raduju pozitivne reakcije čitalaca, te i da mu upravo one daju podstrek da u budućnosti nastavi sa pisanjem.

D.M.
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar