Protest advokata održan i u Jagodini

|   Info
Oni su istakli da se bore protiv nacrta novog Zakona o parničnom postupku, te i da se nadaju da će se situacija završiti kako u korist advokata, tako i građanstva
Foto: TV Kopernikus

 

Protest advokata grada Jagodine protiv predloga usvajanja i dopune odredbi novog Zakona o parničnom postupku, održan je prošle srede ispred zgrade Višeg javnog tužilaštva u ovom gradu. 

Nezadovoljstvo zbog toga nedavno su protestom iskazali advokati u Beogradu, a mirnim javnim skupom podršku su im pružile i kolege iz Jagodine:

-Mi se borimo protiv usvajanja tog zakona. Želimo da se taj predlog povuče iz razloga što odredbe koje se odnose na plaćanje visokih taksi pre podnošenja tužbe nisu prihvatljive. Ja sam više puta predlagao da, pre usvajanja bilo kog zakona, advokatura kao najveća stručna profesija da svoje mišljenje, predlog i da aktivno učestvuje u tome. Molim sve nadležne organe da prihvate naš predlog i nećemo odustati dok se taj predlog ne povuče –rekao je Milovan Stojanović, advokat i zamenik predsednika Advokatske komore u Kragujevcu.

Prema Stojanovićevim rečima, predsednik Advokatske komore Srbije je već stupio u kontakt sa ministarkom pravde povodom novonastalog problema, te je izrazio nadu da će se situacija ubrzo razrešiti u korist svih advokata, ali i građanstva.

D.M.