Šapić: Rusija nikada neće imati ovakvog prijatelja u srcu Evrope

|   Info
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić razgovarao je danas u Beogradu sa delegacijom Moskve o unapređenju saradnje u oblasti kulture, privrede i obrazovanja, ali i organizaciji Novogodišnjeg Moskovskog sajma u Beogradu.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet, Beoinfo

Čitava Evropa, a naročito narodi koji žive na prostoru Ukrajine i Rusije prolaze kroz izuzetno težak period. Odnosi između naroda i država se menjaju, ali ono što je nepromenljivo u poslednjih nekoliko vekova jeste odnos između srpskog i ruskog naroda, rekao je Šapić.

Mi, kao mala zemlja, teško da možemo Rusiji na bilo koji način da pomognemo, ali treba da se zna da se odnos između dva naroda ne menja, što je za poštovanje. Mislim da Rusija nikada neće imati ovakvog prijatelja u srcu Evrope, poručio je Šapić, prenosi Beoinfo.

Jevgenij Dridze zahvalio je, ispred delegacije Moskve, na gostoprimstvu i izrazio nadu da će se saradnja sa srpskim privrednicima proširiti u Moskvi.

Delegaciju Moskve čine i savetnik Odseka za spoljno-ekonomsku delatnost Odeljenja za spoljno-ekonomske i međunarodne veze Moskve Natalija Guljijeva, vodeći specijalista Odseka za spoljno-ekonomsku delatnost Moskovskog centra za međunarodnu saradnju Aleksandra Afanasjeva, kao i predstavnici ambasade Rusije sa ambasadorom Aleksandrom Bocan-Harčenkom.