Sednica Skupštine grada Beograda u četvrtak, 18. avgusta

|   Info
Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je sednicu gradskog parlamenta za četvrtak, 18. avgust, na čijem je dnevnom redu i predlog izmena odluke o javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu, preneo je danas Beoinfo.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, Beoinfo.

Odbornici će razmatrati i predloge rešenja o davanju saglasnosti na nacrte aneksa ugovora o javno-privatnom partnerstvu u obavljanju gradskog, prigradskog i lokalnog prevoza putnika na teritoriji Beograda.  

Na dnevnom redu je Predlog odluke o načinu i postupku dodele stambene podrške ratnim vojnim invalidima i porodicama palih boraca sticanjem svojine na stanu izgrađenog sredstvima donacije Vlade Japana, kao i izmene odluke o utvrđivanju kategorija korisnika koji plaćaju subvencionisanu cenu komunalnih usluga.

Skupština grada će odlučivati i o izmeni rešenja o obrazovanju Gradskog štaba za vanredne situacije, te o davanju saglasnosti na odluku o izmeni i dopuni Statuta Javnog komunalnog preduzeća Gradska čistoća i promeni osnivačkog akta Ustanove socijalne zaštite Prihvatilište za odrasla i stara lica.

Pred odbornicima će se naći izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada za 2021. godinu, Izveštaj o realizaciji lokalnog plana upravljanja otpadom za prošlu godinu i Izveštaj o radu Gradskog pravobranilaštva, takođe za 2021. godinu.

U skraćenom postupku sednice naći će se predlozi rešenja o razrešenju i imenovanju v.d. direktora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad, kao i predlozi rešenja o razrešenju i imenovanju članova upravnih i nadzornih odbora i članova školskih odbora.