Svečanu zakletvu danas položilo 1.337 pripadnika MUP

|   Info
Ispred Palate "Srbija" održana je centralna manifestacija u okviru obeležavanja Dana policije i Dana MUP, na kojoj je prisustvovalo 2.000 pripadnika MUP iz svih orgabnizacionih jedinica.
Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

 

Izvor: FoNet

Svečanu zakletvu danas je položilo 1.337 pripadnika MUP koji su na posao primljeni u poslednjih godinu dana, a Vučić im je preneo da su oni ti od kojih zavisi borba protiv organizovanog kriminala i korupcije i zatražio da budu još žešći i oštriji u toj borbi od starijih kolega.

On je ponovio da partijska knjižica ili državna funkcija ne štiti nikog ko je umešan u kriminal i korupciju, i naglasio da je uloga policajaca u toj borbi neprocenjiva i velika.

Najavljujući povećanje plata policiji i ove i sledeće godine, Vučić je konstatovao da srpski policajac mora da ima život dostojan čoveka i dobra primanja kako bi mogao da ispunjava svoje obaveze.

On je policajcima poručio da su tu da jednako štite prava svih građana - "i Srba i Bošnjaka u Novom Pazaru, Srba i Mađara u Subotici, Srba i Bugara u Dimitrovgradu".

Vulin je u svom obraćanju rekao da je danas pokazana tehnika, oprema, oružje i ljudi, "da Srbija vidi ko joj čuva san" i ocenio da je za modernizaciju policije najzaslužniji Vučić, koji treba da zna da "kad na teškim mestima bude branio istinu, iza njega stoji sila".

Novim policajcima Vulin je poručio da čuvaju čast i obraz svakog čoveka, "kao i onog ko je obraz izgubio".

Ničije bogatstvo nije takvo da se pred njim ponizite, ničije siromaštvo nije takvo da ga prezirete, istakao je Vulin.

Na svečanosti je Vučić uručio zlatnu, srebrnu i bronzanu medalju za hrabrost trojici pripadnika MUP, Vulin je dodelio medalje za posvećenost službi, a direktor policije Vladimir Rebić medalje za zasluge.

Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike