U Jagodini počelo obeležavanje Nedelje Crvenog krsta

|   Info
Prvi događaj u nizu onih koji će biti održani bilo je predavanje za mlađe osnovce škole "Goran Ostojić" o Crvenom krstu i pružanju prve pomoći
Foto: TV Kopernikus

 

Svake godine u maju mesecu, nizom različitih aktivnosti, obeležava se i Nedelja Crvenog krsta, a u Jagodini je ona započeta u ponedeljak 8. maja  edukativnim predavanjem za učenike Osnovne škole „Goran Ostojić“.

Njeno obeležavanje započeto je na Svetski dan Crvenog krsta 8. maja, na rođendan osnivača Anrija Dinana. Tom prilikom, volonteri su mlađe osnovce upoznali sa istorijatom i ciljevima ove humanitarne organizacije, a govorili su im i o značaju pružanja prve pomoći. 

-Ovogodišnji slogan Svetskog dana Crvenog krsta je “Sve što radimo, radimo od srca” i zaista smatram da biti volonter ovakve jedne organizacije mora imati veliko srce. Do sada nam je bila praksa da imamo dve akcije dnevno. Ove godine imaćemo minimum četiri dnevno. Videćemo da pojačamo naša predavanja po osnovnim i srednjim školama, maturante motivisati za davalaštvo, govoriti malo i o vršnjačkom nasilju, da to smanjimo, da radimo prevenciju nekih stvari, tako da Crveni krst grada Jagodine potrudiće se da što više uđe u edukativne sisteme i radi sa našim mladima -rekao je Stefan Malenović, sekretar Crvenog krsta grada Jagodine.

Završetak obeležavanja nedelje Crvenog krsta biće krunisan velikom akcijom dobrovoljnog  davanja krvi koja će biti održana u ponedeljak, 15. maja, u jagodinskoj Gimnaziji od 9 do 14 časova. Iz Uprave ovom prilikom pozivaju sve ljude dobre volje i zdravlja starosti do 18 do 65 godina da učestvuju u ovoj akciji i svojim doniranjem dragocene tečnosti pomognu onima kojima je to u ovom trenutku najpotrebnije.

D.M.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar