Veče mladih glumaca u Jagodini

|   Info
Deca dramskog studija "Team" iz Jagodine izvela nekoliko skečeva, a premijerno je izvedena i predstava "Priča jedne veštice"
Foto: TV Kopernikus

Dramski studio “Team” iz Jagodine priredio je veče mladih glumaca na sceni omladinskog pozorišta „Stanislavski“ na Fakultetu pedagoških nauka proteklog ponedeljka u Jagodini.

Mladi glumci su kroz različite skečeve brojnoj publici demonstrirali svoje glumačko umeće kroz različite skečeve koji sadrže sve elemente glume: situaciju, scenske borbe, muziku i pantomimu. Ivan Milojević i učitelj Ivica Horvatić sa decom su radili dva puta nedeljno, a celokupan program bio je ideja mladih glumaca:

-To su sve oni smislili. Sve je njihova ideja. Učitelj Ivica Horvatić i ja smo tu da bi ispratili njihovu priču, da ih malo poguramo i da doteramo šta treba. Ovo je starija grupa, tekst je kompletno njihov, a mi smo tu da ih podržimo da što više pokažu sebe. Ne misli se samo na pozorište, već i na muziku i ples. Jako je bitno da deca govore pred publikom. To je ono što našoj deci nedostaje. Ono što našoj deci fali je samopouzdanje, a to dobijaju samo ako svoje mišljenje umeju da izraze glasno pred masom ljudi –rekao je Milojević.

Posle nekoliko zabavnih skečeva koji su nasmejali publiku, premijerno je izvedena i nova predstava ovog dramskog studija. Radi se o duo drami „Priča jedne veštice“. Za režiju je bio zadužen Ivan Milojević, adaptirao ju je Ivica Horvatić, dok je muziku priredio Željko Ilić. Javni čas glume privukao je brojnu publiku, koja je glumce i njihov scenski nastup pozdravila burnim aplauzima.

Dušan Miletić

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar