Uskoro izmene zakona

|   Info
Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić najavila je danas izmene Zakona o informacionoj bezbednosti radi potpunog usklađivanja sa evropskom Direktivom o mrežnoj i informacionoj bezbednosti (NIS direktivom).
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Matić je, na okruglom stolu na temu "Javno-privatna partnerstva za sajber bezbednost", rekla da je predviđeno smanjenje broja informaciono-komunikacionih sistema od posebnog značaja, dopunjavanje liste oblasti sa uslugama digitalne infrastrukture, kao i definisanje postupanja relevantnih organa i institucija u slučaju incidenta koji značajno ugrožavaju i narušavaju informacionu bezbednost.

Matić je istakla da je, prema indeksu razvoja nacionalne informacione bezbednosti, Srbija na visokom 16. mestu na listi među 114 zemalja koju je utvrdila estonska e-governance akademija.

Pored saradnje sa institucijama i nevladinim organizacijama na ovom polju, između ostalih, sa Srpskom akademijom nauka i umetnosti, Fondacijom Share, Ministarstvo je uključeno i u rad "Petničke grupe", koja predstavlja pozitivan primer javno-privatnog partnerstva za jačanje informacione bezbednosti, rekla je Matić.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar